Khasiat Tribulus Terrestris[Masalah Seksual]
Tribulus Terrestris merupakan sejenis tumbuhan berbunga di dalam keluarga Zygophllaceace, HerbaTribulus ini tumbuh pada suhu panas iaitu kawasan tropika Old World di selatan Eropah, Selatan Asia, merangkumi Afrika dan diutara Australia.

Herba Tribulus Terrestris atau dipanggil “puncture vine” ialah tumbuhan yang telah lama digunakan di seluruh dunia untuk mengubati pelbagai penyakit. Tribulus Terrestris secara popularnya didakwa berfungsi untuk memperbaiki seksual manusia. Dalam sejarah Greek, tribulus digunakan secara meluas untuk mengubati keadaan seperti sakit kepala, gangguan saraf, sembelit dan disfungsi seksual. 

Di Eropah Timur, Tribulus telah digunakan bagi tujuan menguatkan otot-otot dan potensi seksual. Pada tahun 1980an kerajaan Bulgaria telah menaja satu kajian di Insitute Penyelidikan perubatan dan Kimia di Serbia dalam mencari formula bagi meningkatkan tahap fizikal dan seksual, hasilnya terbukti dengan kejayaan pasukan angkat berat Bulgaria pada temasya Olimpik 90an.

Tribulus Terrestris mengandungi steroidal saponins, alkaloids, flavanoids dan kandungan protodioscinnya dipercayai mempengaruhi kesannya terhadap hormon, libido dan komposisi tubuh. Kajian klinikal Tribulus Terrestris menunjukkan herba ini mampu menguatkan kesihatan fungsi libido manusia dan mampu menambah kesihatan tekanan darah dan kadar kolesterol dalam kadar yang normal.


Lagi Pautan  Menarik SeluasLautan.Com :

 
Apakah faktor yang mengakibatkan masalah mati pucuk (ED)?
Gaya hidup moden yang tidak sihat merupakan faktor utama bagi masalah ED seperti ketidakseimbangan diet, kegemukan, kurang bersenam, merokok, minum alkohol, stres, diabetis dan sebagainya. Hormon kelelakian juga mula berkurangan apabila umur meningkat, terutamanya pada peringkat umur 40-50. Pelbagai simptom fisiologi dan psikologi akan wujud apabila paras androgen terlalu rendah. Keadaan ini dipanggil sebagai Andropos atau Menopos Lelaki dimana seseorang mengalami masalah kehilangan nafsu seksual, kebolehan seksual menurun, mudah kegelisahan, kelesuan dan lain-lain.

Harga SureMen Termasuk Dengan Penghantaran ialah RM262.
Untuk Tempahan Produk SureMen Boleh hubungi :
En Faiz Whatapps (011-1652 2010) SMS & Call (013-504 6699)

SureMEN mengandungi formula herba yang efektif dan merupakan satu cara yang menyeluruh untuk mengembalikan kesihatan kaum lelaki! Ia tidak mengandungi ubat tambahan dan ia adalah selamat untuk makan.

Ramuan
Tribulus Terrestris – menguatkan daya otot, meningkatkan kuantiti dan kualiti keaktifan sperma.
Cordyceps – menguatkan fungsi hati dan ginjal, mengawalatur sistem imun.

Fungsi
Menguatkan daya fizikal
Meningkatkan fungsi ginjal
Mengekalkan ketegangan
Meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma

Cara penggunaan:
Mengambil 2 kapsul selepas makan malam. Dilarang minum kopi atau teh selepas atau sebelum 2 jam mengambil SureMEN.SureMEN [Soalan Lazim]

1. Apakah fungsi SureMEN?
SureMEN merupakan satu formula herba traditional yang sempurna untuk mengembalikan kesihatan lelaki. Ia dapat meningkatkan tenaga batin, menguatkan fungsi ginjal, mengekalkan daya seksual lelaki, meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma dan mengurangkan masalah sering kencing.

2. Apakah ramuan aktif yang terkandung dalam SureMEN?
a) Ekstrak Cordyceps Militaris:
• Anti-bakteria
• Meningkatkan penggunaan oksigen, mengurangkan konsumsi oksigen, mempercepatkan peredaran darah dan menguatkan fungsi seksual lelaki.
• Meningkatkan kuantiti sperma yang berkualiti, menguatkan fungsi seksual lelaki dan masalah mati pucuk.
• Merangsangkan badan menghasilkan oksida nitrik dalam zakar untuk meningkatkan pengaliran darah dan ketegangan zakar yang lebih baik
• Detosifikasi, menguatkan sistem imun dan meningkatkan metabolisma

b) Ekstrak Fructus Tribulus Terrestries:
• Meningkatkan fungsi ginjal, menguatkan reproduktiviti lelaki, merangsangkan pembentukan sperma, mengaktifkan sel sertoli dan meningkatkan keinginan seksual lelaki.

3. Siapakah tidak sesuai mengambil SureMEN?
Produk ini tidak sesuai untuk dimakan oleh orang yang menghidap penyakit jantung, kencing manis, tekanan darah tinggi dan pesakit yang sedang menjalani rawatan perubatan. Mereka harus merujuk kepada nasihat doktor dahulu sebelum mengambil produk ini.

4. Apakah cara penggunaan produk ini?
Ambil 2 kapsul selepas makan malam setiap hari dan dilarang minum kopi atau teh selepas atau sebelum 2 jam mengambil SureMEN.

5. Mengapakah kita perlu memilih SureMEN?
SureMEN merupakan satu produk herba tradisional kesihatan lelaki yang menyeluruh dan semulajadi tanpa sebarang tambahan ubat haram. Ia membantu meningkatkan tenaga batin, menguatkan fungsi ginjal dan memastikan ketegangan zakar yang kuat. Selain itu, ia juga menjamin kuantiti dan kualiti sperma yang lebih baik.

6.Adakah produk Suremen mendapat kelulusan dari KKM [Kementerian Kesihatan Malaysia]
SureMEN adalah selamat untuk makan serta mendapat kelulusan dari KKM [MAL08111882T] serta HALAL dari JAKIM.Ia juga mengandungi formula herba yang efektif,tidak mengandungi ubat tambahan dan merupakan satu cara yang menyeluruh untuk mengembalikan kesihatan kaum lelaki!