Cara Mengatasi Masalah Sembelit

Cara Mengatasi Masalah Sembelit.
Masalah sembelit diantara penyakit yang amat tidak menyelesakan,pengabaian masalah ini boleh menyebabkan pelbagai kesan negatif didalam kehidupan seharian kita dan lebih teruk lagi boleh
menjadi punca pelbagai masalah kesihatan lain yg kronik.Seperti yang kita sedia maklum,sembelit 
merupakan masalah yg disebabkan kesukaran untuk membuang air besar & najis terlonggok adalah bahan toksin yang terlekat di usus akibat daripada perkumuhan yang tidak sihat. Bahan toksin ini akan diserap oleh mukus usus dan boleh mengakibatkan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser kolon, tekanan darah tinggi, masalah kesihatan jantung, hati, buah pinggang, kencing manis dan sebagainya. Bukan itu sahaja, ia juga boleh membawa masalah seperti kulit yang berkedut, jerawat dan sakit ketika datang haid. Oleh itu, cara paling berkesan untuk mengatasi masalah tersebut adalah menghapuskan sembelit dan menyingkirkan najis yang terlonggok di dalam usus.Penyahtoksinkan secara kerap untuk menyingkirkan bahan buangan dan toksin yang berbahaya ini membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan.

Adakah Anda Yakin Usus Anda Sihat?

Mengikut kajian usus yang dilakukan oleh pakar, walaupun kita membuang air besar secara normal setiap hari, tetapi terdapat 6 hingga 10 paun najis terlonggok di dalam usus kita. Seringkali keseluruhan usus besar terlonggok dengan najis lama dan bahan kumuh yang mengeras. Ia hanya membenarkan najis yang lembik dan kecil untuk melalui saluran usus yang sempit. Akibatnya kebanyakan dari kita mempunyai masalah sembelit.

Jom Kenali Usus kita dan ketahui cara penjagaannya
Toksin di usus besar memberikan sumbangan lebih daripada 90% daripada pelbagai masalah kesihatan, termasuk kepenatan, daya ingatan lemah, mulut berbau, retensi air, berjerawat dan penuaan awal. Akumulasi racun ini melambatkan metabolisme tubuh kita dan menyebabkan penambahan berat badan yang berlebihan.

Tips Kesihatan: Kita perlu menjalankan
detoksifikasi Usus untuk membersihkan
toksin yang terkumpul akibat amalan
pemakanan yg tidak sihat dan pengambilan
ubat yang berterusan.Pembersihan usus sekurang2nya perlu dilakukan 1kali sebulan
untuk mengekalkan kesihatan usus kita.
Di Kesempatan ini,saya yakin ramai yang masih tercari2 cara 
terbaik ataupun produk yang sesuai untuk membuang toksin dan menyingkirkan sisa najis degil terlonggok di usus ,saya cadangkan
buat rakan2 cubalah produk GREENZ. Sekali anda cuba saya 
pasti nak lagi :).Memang berpuashati,disamping harganya yang berpatutan 1 kotak Hanya [RM92.00 Termasuk Pos] serta 
mengandungi 20 paket.Anda juga akan dapat lihat kesannya dalam masa 2 hari saja. [mmg berbaloi kan?].Tambahan Caj penghantaran  RM10 untuk pelanggan dari Sabah/S'wak.Untuk maklumat lebih lanjut anda boleh baca maklumat lengkap yang saya sediakan dibawah ini & buat rakan2 yang berminat untuk mencuba bolehlah SMS Hubungi Saya.Produk ini akan di Poskan ke alamat anda dalam masa 1-2hari bekerja selepas pembayaran.GREENZ  bukan sahaja mengandungi  probiotik,prebiotik malah mengandungi 20jenis sayur-sayuran dan buah-buahan yang berkhasiat  selain ramuan tambahan lain yang terbukti mampu memulihkan sistem usus kita seperti NeOpuntia®,ChlorozymeTM,Bee Pollen,Ginseng Amerika dan lain2.GREENZ juga mampu mengekalkan persekitaran yang boleh membantutkan pembiakan bakteria jahat.Kandungan prebiotik juga membantu tingkatkan keseimbangan bakteria baik dalam usus pada paras yang sihat.Kandungan istimewa Neopuntia juga berupaya untuk menyerap dan membuang sisa berminyak yang terlekat pada dinding usus.

Untuk Pertanyaan / Tempahan Hubungi :
Pn Fatihah/En Faiz : Whatapps  (011-1652 2010) SMS & Call (013-504 6699)


Maklumat Tambahan..
* "Tracking No" Kami akan SMS dlm 1-2hari Bekerja selepas penghantaran.
*Jangan buat pembayaran selagi SMS anda tidak dibalas atau selagi tidak mendapat pengesahan dari pihak kami untuk mengelakkan kelewatan sekiranya kehabisan stok ataupun berada diluar kawasan.

Produk GREENZ ini adalah keluaran Kumpulan Lo Hong Ka International yang telah dipercayai sebagai pengeluar produk kesihatan terbaik peringkat global sejak (1998) 15tahun lepas.Berikut diantara pengiktirafan Jenama produk keluaran kumpulan Lo Hong Ka.

2001 Hong Kong Top 10 Most Potential Brand Name Award

2004 Hong Kong Superbrands Award
2002 Hong Kong Top 10 Brand Names Award
2002 Enterprise 50 Award in Malaysia,ISO 9001:2000
The Third Global Golden Rim Award 2002 for Superior Award Category
The Recommended Brand Name In The 2000 Golden Horse Award Ceremony
The best selling instant bird's nest concentrate in Hong Kong for the year 2000
The third Global Solid Award for Global Superior ProductPersoalan Biasa Berkaitan Produk GREENZ
1.Kenapa Saya Perlu Ambil GREENZ?
Kesan dari Gaya Hidup Pemakanan tidak sihat/Makanan Segera Berproses,makanan
tidak dapat dihadam yang melekat pada dinding usus biasanya akan menyebabkan ganguan sistem usus.GREENZ merupakan suplemen serat yang berupaya membantu penyingkiran sisa yang tak terhadam untuk mengelakkan masalah ini menjadi lebih teruk di samping itu ia menyediakan nutrien penting bagi mengekalkan kesihatan usus kita. 
  
2. Siapa yang sesuai mengambil GREENZ? 
GREENZ sangat sesuai untuk mereka yang: Sembelit ,Mengalami masalah pembuangan air besar 
yang tidak teratur,Mengalami masalah buasir,Sering makan makanan luar,suka makanan berlemak atau berporotein tinggi,ingin membuang toksin dalam badan


3.Apakah masalah mungkin timbul jika saya hadapi gangguan sistem usus?    
a. Disfungsi usus kecil: Malnutrisi , Makanan yang tak terhadam akan menghasilkan toksin 
   putrid dalam usus
b.Disfungsi usus besar akan meningkatkan risiko: Penyakit berkait-usus seperti Sembelit, buasir, 
   Sindrom Radang Usus (IBS), penyakit hernia, polip dan kanser kolon.
c.Toksin dalam darah akan menyebabkan Jerawat, kulit tak bermaya, obes, diabetis, aterosklerosis 
  dan kanser payu dara
d.Keradangan kolon [Penyakit Crohn, kolon berulser]

e.Alergi [Alergi kulit, alergi terhadap makanan]

4.Apakah perbezaan di antara GREENZ dan produk serat lain dalam pasaran?
Selain harganya yang berpatutan,seperti yang semua maklum setiap produk mempunyai keunikan 

tersendiri.GREENZ bukan saja menyediakan kombinasi serat, probiotik dan prebiotik bagi membantu menyahtoksin dan memulihkan fungsi usus, malah ianya juga mengandungi:

    NeOpuntia®: ramuan paten yang dapat menyerap sisa berminyak yang terlekit pada dinding usus
    ChlorozymeTM: enzim unik yang menggalakkan penghadaman dan penyerapan yang lebih lengkap
    Ginseng Amerika: Meningkatkan kecergasan semasa penyahtoksikan
    Bee Pollen: Kesan anti-bakteria


5. Berapa lamakah masa yang diambil melihat keberkesanan GREENZ?
Pada permulaannya, anda akan mendapati pergerakan usus menjadi lebih lancar di samping pembuangan air besar yang lebih banyak.Setelah penyingkiran sisa dan toksik dalam usus,anda akan melihat perubahan dari segi pengurangan lemak dalaman tubuh,kulit lebih berseri,peningkatan stamina dan sistem pertahanan serta penurunan risiko pelbagai jenis penyakit degeneratif.

Pada kebiasaannya, anda akan mula merasai kebaikan GREENZ selepas 1-2 hari mengambilnya.

7. Bagaimanakah cara pengambilannya?
Masukkan 1 pek GREENZ ke dalam 200ml air, goncang dan minum dengan segera. Anda boleh mengambilnya 1-2 kali sehari sebelum makan.Sementara itu, pengambilan air sebanyak 2-2.5 liter diperlukan bagi memastikan kesan yang lebih ketara.Jika anda perlu mengambil ubat, mestilah berselang 1 jam di antara pengambilan ubat dan produk.

8.Adakah terdapat kesan sampingan jika mengambil GREENZ secara jangkamasa panjang? 
9.Adakah kita akan menjadi bergantung kepadanya?
Bagi melihat penyelarasan kesihatan yang lebih berkesan, anda boleh mengambilnya selama 3 bulan sebagai satu kitaran.Seterusnya,anda boleh mengambilnya jika perlu atau mengurangkan dos pengambilan bagi tujuan kekalkan kesihatan usus.

GREENZ merupakan satu alternatif yang baik bagi mereka yang tidak mengambil buah-buahan atau sayur-sayuran harian yang mencukupi.Walau demikian, anda dinasihatkan untuk mengamalkan tabiat pemakanan yang sihat dan tidak bergantung sepenuhnya pada pengambilan suplemen.

10. Siapakah yang perlu mendapatkan nasihat sebelum pengambilan GREENZ?
Mereka yang mempunyai simptom atau keadaan seperti di bawah perlu mendapatkan nasihat profesional sebelum mengambil GREENZ: Selepas pembedahan usus kecil, kolon atau apendiks,Mengalami polip atau penyekatan usus yang serius, Wanita mengandung.