Khasiat Durian Belanda
Cerita Di Sebalik Khasiat Buah Durian Belanda

The National Cancer Institute telah membuat kajian yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Khabarnya hasil dan maklumat yang amat penting ini di rahsiakan.Sejak 1976, Graviola telah terbukti berkesan sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.

Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan Kimo Terapi!

Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.

Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola, akhirnya berita keajaiban ini terbongkar juga, melalui maklumat dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu.

Kisah lengkap tentang Graviola, dimana mendapatkannya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother’s milk, sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. Sekarang anda sudah tahu dan perlu manfaatkan durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan.

Lagi Pautan  Menarik SeluasLautan.Com :

Makanan Tambahan Terbaik Di Bulan Puasa
          Assalamualaikum dan selamat menyambut Bulan Ramadhan tahun 2013.Memandangkan ramai
yang membuat carian tips makanan tambahan terbaik untuk keluarga dibulan puasa,jadi dikesempatan
ini saya ingin kongsikan satu info yang menarik untuk anda buat pilihan sebelum membeli makanan
tambahan dipasaran.Artikel ini juga saya tujukan buat rakan-rakan yang mempunyai masalah kesihatan seperti gastrik,badan yang mudah lesu dan tidak bertenaga,sembelit,kanser,artritis,diabetes,psoriasis
(sukar,tiada selera) untuk bangun makan waktu sahur.Ada yang cadangkan supaya ambil Chlorella,
ataupun Spirulina. ini adalah kerana ramai  yang sudah tahu khasiat yang ada pada chlorella dan
spirulina jadi saya ingin kongsikan penemuan terbaru yang jauh lebih baik dari Spirulina dan juga
Chlorella yang kini sedang laris dipasarkan di Seluruh negara iaitu Criptomonadales(Pparlife).Ia juga
telah dinobatkan sebagai Raja Alga kerana mengandungi nutrisi yang paling banyak didalam keluarga alga.Jadi Criptomonadales adalah makanan tambahan terbaik yang dapat menjamin badan kita
memperolehi nutrisi yang sepenuhnya terutama sekali diwaktu bulan puasa ini ,lebih-lebih lagi golongan
yang terlalu sibuk bekerja dan sering mengambil makanan segera diwaktu bersahur.Selain mempunyai Kandungan Phycocyanin dan CGF yang lebih tinggi dari Spirulina dan Chlorella ,Criptomonadales
juga mengandungi 96 jenis nutrisi keperluan badan  seperti asid amino, vitamin, mineral, klorofil,
β-karoten dan banyak lagi.Cryptomonadales kaya dengan PPARs aktivator.Komponen aktif ini
bertindak sebagai satu agen untuk pengaktifan sel. Jadi ia mampu mengaktifkan sel-sel tubuh dan juga kegiatan gen agar ia berfungsi secara berkesan untuk melawan pelbagai penyakit.

       Buat sesiapa yang belum pernah mencubanya anda akan dapat rasai perubahan kesihatan yang amat ketara selepas mengambil Criptomonadales ini.Semoga Produk ini mampu membantu kita menyempurnakan ibadah dibulan puasa dengan lebih sempurna terutama buat rakan2 yang mempunyai masalah kesihatan.Harganya juga amat berpatutan hanya RM239 untuk 600 tablets.Bermakna RM0.39 untuk setiap tablet.Cuba anda bandingkan dengan harga spirulina ataupun Chlorella di pasaran untuk setiap tablet , harganya agak berpatutan kan?.Berikut saya ingin kongsikan perbandingan kandungan Khasiat Criptomonadales VS Spirulina VS Chlorella.Anda juga boleh "Search kat GOOGLE" kajian ini kerana ia sedang hangat diperkatakan tentang keberkesanannya terutamanya di Luar negara.Untuk Posting yang akan datang saya akan kongsikan pula Khasiat CGF (Cryptomonadales Growth Factor) ataupun sahabat boleh juga terus buat carian didalam GOOGLE  :) kerana info sudah banyak didedahkan berbanding waktu saya mula memasarkan criptomonadales ini sejak 2 tahun lepas (2011).Akhir sekali buat sesiapa yang berminat untuk tempah Criptomonadales boleh SMS En Hafiz (017-9687165).Produk ini adalah yang Original keluaran International Criptomonadales Biotechnology Co.Ltd (Taiwan),Mendapat Sijil Halal dan Sijil Sebagai Makanan Kesihatan Oleh Jabatan Kesihatan Taiwan.
 _____________________________________________________________________________
The following table shows a detail comparison on Cryptomonadales vs Spirulina and Chlorella. Cryptomonadales is outstanding in terms of its content of CGF (RNA & DNA), Vitamin (antioxidant), 
and various kinds of minerals.

The important elements and key differences which Cryptomonadales are most outstanding:
1)Chlorophyll – blood cleanser and detoxification, purify liver
2)Phycocyanin – anti oxidant, anti inflammatory, anti viral, anti fungal (helps to fight cancer)
3)C.G.F / RNA / DNA – promote cell growth and repair (without them your body heal in a very slow rate)
 The original source of information:
Cryptomonadales -International Chlorella Co. Ltd, Taiwan.
Spirulina - "Spirullina”,By Jack Joseph Challem.
Chlorella - "Chlorella,Jewel of the Far East",By Dr. Bernard Jensen.

These are extracted information and formed part of its
Copyright protection from original sources.


The World 1st Genetic Code Repair Product (Nutrigenomic Superfood)   Cryptomonadales adalah sejenis spesies alga baru. Ia dianggap sebagai "Raja Alga" kerana nilai gizinya adalah paling baik di antara keluarga alga. Ia mengandungi 96 jenis nutrisi keperluan badan manusia seperti asid amino, vitamin, mineral, klorofil, β-karoten, faktor pertumbuhan Cryptomonadales, phycocyanin dan sebagainya, jadi ia menjamin badan kita memperolehi nutrisi yang sepenuhnya.

Cryptomonadales kaya dengan PPARs aktivator. Komponen aktif ini bertindak sebagai satu agen untuk pengaktifan sel. Jadi ia mampu mengaktifkan sel-sel tubuh dan juga kegiatan gen agar ia berfungsi secara berkesan demi melawan pelbagai penyakit. Selain itu, selaput yang tipis juga menjamin kadar pencernaan dan penghadaman yang baik dalam badan (mencapai 95%). Oleh kerana itu, ia merupakan satu produk kesihatan semulajadi yang memberi beban "sifar" untuk badan.

Bahan ramuan:
100% Cryptomonadales 

Kebaikan:
• Membekal khasiat yang seimbang
• Memperbaiki keadaan sub-kesihatan seperti disfungsi hati, disfungsi ginjal, sembelit, insomnia, alergi dll
• Mencegah dan memperbaiki pelbagai penyakit seperti penyakit jantung, artritis, kanser, diabetis, psoriasis dll
• Membantu dalam mengawal gula darah, tekanan darah dan paras kolesterol
• Meningkatkan imuniti

Cara Penggunaan:
Anda harus mengambil produk ini sebelum makan. 

Dos yang disyorkan adalah seperti berikut:
• Orang dewasa: Ambil 3 kali sehari, 5-8 biji setiap kali dengan air suam
• Mereka yang berpenyakit/sub-sihat: Ambil 3 kali sehari, 10 biji setiap kali dengan air suam
• Kanak-kanak (berat badan 15 kg): Ambil 3-5 biji sehari dengan air suam
 
Harga RM239 (600 Biji)
Harga Berikut Adalah Sudah Termasuk Penghantaran
Untuk tempahan SMS  017-9687165 En Hafiz


Criptomonadales Penawar Diabetes Berita Taiwan 01


Pparlife Criptomonadales Berita Taiwan 02Latest News:PPARs Roles In Fighting CANCER How PPARs Repairs & Activates Our Genes